Parametry żywnościWartość odżywczaParametry żywności

GBA - żywność, badania wartości odżywczej produktów

Badanie wartości odżywczej jest jednym z podstawowych obowiązków producentów żywności zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

W myśl tego Rozporządzenia od 13 grudnia 2016 r. na opakowaniach środków spożywczych obowiązkowe jest podawanie informacji na temat takich parametrów jak:

wartość energetyczna;
zawartość tłuszczu;
kwasów tłuszczowych nasyconych;
węglowodanów;
cukrów;
białka i soli.

FORMULARZ KONTAKTOWYBądźmy zawsze w kontakcie

Masz pytania? Potrzebujesz indywidualnej oferty?
Skorzystaj z możliwości formularza kontaktowego. Niezwłocznie wrócimy do Ciebie z odpowiedzią.