BadaniaAnaliza sensorycznaBadania

GBA - żywność - analiza sensoryczna

Analiza sensoryczna to badanie produktów za pomocą jednego lub kilku zmysłów, stosowanych jako aparat pomiarowy. Ma ona szerokie zastosowanie nie tylko w pracach badawczych nad wpływem różnych czynników (surowcowych, technologicznych i przechowalniczych) na jakość gotowych wyrobów, ale także w praktyce przemysłowej do:

kontroli jakości surowców i produktów gotowych;
porównania jakości wyrobów konkurencyjnych;
opracowania nowych technologii;
badań marketingowych;
zapewnienia właściwej jakości sensorycznej.

W GBA POLSKA wykonujemy badania sensoryczne:

żywności i surowców do jej produkcji;

wody do spożycia;

produktów non-food;

opakowań;

pasz.

FORMULARZ KONTAKTOWYBądźmy zawsze w kontakcie

Masz pytania? Potrzebujesz indywidualnej oferty?
Skorzystaj z możliwości formularza kontaktowego. Niezwłocznie wrócimy do Ciebie z odpowiedzią.